از آنجایی که ایستگاههای شارژ، عموما دارای توانهای بالایی میباشند، نیازمند نصب سیستمهای هوشمند جهت مدیریت توان خود داشته باشند.
در ایستگاههای شارژ عمومی با اعمال محدودیت از سمت بهرهبردار شبکه قدرت، بهرهبردار ایستگاه شارژ باید بتواند متناسب با محدودیت ایجاد شده امکان مدیریت توان شارژرها جهت امکان خدمت رسانی را داشته باشد.
(اتوبوس برقی، کامیون برقی، کامیونت برقی، وانت برقی)
ایستگاههای شارژ توان بالا با توجه به حساسیتی که دارند نیازمند پایش لحظهای توان هستند. این نوع ایستگاهها عموما جهت شارژ ناوگانها بوده است. از این رو نیازمند تجهیز به مدیریت شارژ هوشمند جهت انجام موارد ذیل هستند:
نصب شارژرها در خانه، دارای چالشهایی میباشد. از جمله امکاناتی که در بخش مدیریت شارژ میتوان در اختیار مشتریان قرارداد عبارتند از:
زمانی که کابر جهت تامین برق شارژ از کنتور شخصی استفاده کند، با توجه به محدودیت حد توان کنتور و همچنین استفاده همزمان از بارهای الکتریکی داخل خانه مسکونی نیاز است میزان شارژ با تغییر بارهای الکتریکی خانه تغییر کند. علت آن نیز، ثابت بودن حد توان کنتور است و عموما این حد توان از جمع توان شارژر و بارهای الکتریکی دیگرخانه کم تر است. از این رو، به منظور استفاده حداکثری از شارژر نیاز است توان شارژر متناسب با مصرف خانه تنظیم شود. این سیستم پیسنهادی، این مسئولیت را برای کاربران انجام میدهد.
زمانی که مالکان یک ساختمان اقدام به استفاده از کنتور مشاع یک ساختمان جهت تامین برق ایستگاههای شارژ میکنند. با توجه به اینکه، کنتور مشاع ممکن است دارای حد توان کنتور کمتری نسبت جمع توان شارژهای نصب شده داشته باشد. نیاز است با نصب سیستم متعادل سازی کنتور مشاع از حداکثر توان سیستم شارژ موجود استفاده کرد. این نوع سیستم این قابلیت را برای کاربران خودرو برقی در این نوع ساختمانها فراهم میکند.
زمانی که کابر جهت تامین برق شارژ از کنتور مشاع استفاده کند، به منظور تفکیک هزینههای خود و همچنین تفکیک هزینهها از افرادی که دارای خودرو برقی نمیباشند نیاز است سیستم تفکیک مشاع نصب شود.