اپلیکیشن شارژ
ابتدا اپلیکیشن شارینت را دانلود نمایید سپس وارد حساب کاربری خود شوید.
از بخش «شارژ عمومی» گزینه شروع شارژ را کلیک نمایید.
روی پنل شارژر دکمه «شروع شارژ» را بزنید و کانکتور خود را انتخاب نمایید.
سپس در اپلیکیشن، بعد از اجازه دسترسی به فعالسازی دوربین، کد QR روی شارژ را اسکن نمایید.
فرآیند شارژ آغاز میشود.
کارت شارژ عمومی
زمانی که از روی پنل شارژر دکمه «شروع شارژ» را زدید و کانکتور خود را انتخاب کردید.
در این مرحله بجای اسکن کد QR، میتوانید با استفاده از «کارت شارژ»، احراز هویت را انجام دهید تا فرآیند شارژ آغاز شود.
در واقع از کارت شارژ میتوانید در زمان احراز هویت، برای شروع فرآیند شارژ، بجای اسکن کد QR استفاده نمایید.
هم میتونید توی اپلیکیشن شارینت نزدیکترین ایستگاه شارژ رو پیدا کنید؛ هم میتونید توی نرمافزارهای مسیریاب کلمه «ایستگاه شارژ خودرو برقی» رو جستجو کنید.
قبل از اینکه به این سوال جواب بدیم، بیاییم در مورد پروتکلهای شارژ صحبت کنیم و اونارو بشناسیم. کلا پروتکل خودروهایی (بدون احتساب خودروهای تسلا) که وارد ایران شدن، خارج از این پروتکلها نیستند که پایین توضیحاتشون هست:
در حالت کلی دو نوع پروتکل برای شارژ داریم: DC یا همون سریع و AC یا کند.
شارژرهای DC که به اصطلاع سریع هستند معمولا توی جایگاههای شارژ عمومی استفاده میشوند چرا که هم باید برق ورودی 3فاز داشته باشند و بخاطر اینکه توان شارژ اونا از 30 کیلووات به بالا هستش و معمولا جریانی حدود 60 آمپر به بالا برای شارژ خودرو برقی نیاز دارن؛ به همین خاطر برای استفاده خونگی زیاد مناسب نیست، مگر اینکه بتونید این توان رو توی تابلو برق خونتون از طرف اداره برق تامین کنید.
شارژرهای AC هم که از نوع کند هستند، شارژرهای خانگی هم بهشون میگن، چرا؟ چون این شارژرها رو میتونید توی پارکینگ خونه هم نصب کنید و خودروتون رو شارژ کنید. این شارژرها معمولا بیشترین جریانی که از برق خونتون میکشن 32 آمپر هستش و اگر هم برق ورودی از کنتور خونتون 25 آمپر باشه میتونین میزان جریان شارژر رو خودتون کم کنید. البته اینو باید در نظر بگیرید که وقتی خودروتون داره شارژ میشه اگر شارژرتون دیواری باشه، در لحظه 32 آمپر (جریان تنظیمی خودتون) رو میکشه و ممکن هستش که فیوز خونتون قطع کنه که حتما با تنظیم جریان رو انجام بدین و اینکه حتما شارژ خودروتون رو شبانه انجام بدین. ولی اگه با شارژر پرتابل شارژ کنید در لحظه با 16 آمپر شارژر میکنه.
راستی حتما این نکته رو هم حتما یادتون باشه که چه با شارژر دیواری و چه با شارژر پرتابل، حتما تو زمانهای کم باری خودروتون رو شارژ کنید.
وقتی از شارژرهای مپنا استفاده میکنید برای شارژ خودروبرقیتون، برای راحتی کاربر تو زمانهای استفاده از شارژرهای خونگی، آپشنهای خوب و کاربردی زیادی هم رو شارژر هم تو اپلیکیشن تعبیه شده که بتونید راحتترین کاربری رو داشته باشید.
حالا با توجه به این دوتا جدول و عکسهایی که از شارژرها و سوکتهای شارژ خودرو دیدید، میدونید که پروتکل شارژ خودروتون چی هستش.
در حالت کلی شما هر شارژری رو که بتونی باهاش خودرو رو توی خونه شارژ کنی میشه شارژر خونگی. منظور اینه که تعریف خاصی نداره، اما با توجه به برق ورودی که توی خونهها هستش؛ شارژرهایی که بیشترین جریان مجازشون 32 آمپر باشه رو اصطلاحا میگن خونگی؛ که اگه با این دسته بندی بخواییم بگیم، شارژرهای AC دیواری و شارژرهای پرتابل (قابل حمل) میشن تو دسته شارژرهای خونگی.
1- شارژر AC دیواری: این شارژرها نیاز به نصب دارند و معمولا توی پارکینگ نزدیک محل پارک خودروتون باید نصب شه. که برای اینکه شارژرتون از گارانتی خارج نشه باید یک حساب کاربری توی اپلیکیشن ایجاد کنید و درخواست نصب و راهاندازی پر کنید تا بیان براتون شارژر رو نصب کنن. کسی که میاد براتون شارژر رو نصب کنه، راهاندازی هم میکنه براتون که چند مرحله ساده داره که توی دفترچه راهنمای شارژر هستش. نحوه استفاده از شارژر هم به این صورت هستش که یکبار شارژر رو توی اپلیکیشن شارینت اضافی میکنید و این شارژر جز شارژرهای خصوصیتون توی اپلیکیشن مشخصه و هر موقع که رسیدین خونه و دیدین هنوز زمان کم باری نیستش، میتونین کانکتور شارژر رو به خودرو وصل کنید و شارژ رو حتی شروع نکنید و هر ساعتی که زمان کم باری بود از توی خونه با اپلیکیشن شارژ رو شروع کنید که وقتی خودرو فول شارژ شد خودش فرآیند شارژ رو قطع میکنه که صبح وقتی خواستین از پارکینگ خارج شین کافیه فقط کانکتور شارژر رو از خودرو جدا کنید و روی شارژر بزارید. یا نه حتی اگه نخواستین فول شارژ کنید، هر زمان خواستین از توی اپلیکیشن شارژ رو قطع کنید. به جز اپلیکیشن توی کارتن شارژر یه کارت شارژ هم هستش که برای شروع شارژ میتونین از اون هم استفاده کنید.
2- شارژر پرتابل: بر خلاف شارژرهای AC دیواری، این شارژرها نیاز به نصب ندارند و همونطوری که از اسمشون مشخصه قابل حمل هستند و میتونید توی صندوق خودرو بزارین و با خودتون حملش کنید. و هرجا پریز برق شهری دیدن باهاش خودروتون رو شارژ کنید. این شارژر تو لحظه 16 آمپر میتونه مصرف کنه که اونم قابل تنظیم هستش و یا کارت کاربری که توی کارتن شارژر هستش میتونین جریان شارژ رو تنظیم کنید.
مدت زمان شارژ خودروهای برقی به عواملی مختلفی میتونه بستگی داشته باشه که باعث باشه زمان شارژ شما چقدر طول بکشه که مهمترین عواملی تاثیر زیادی دارند یکی توان شارژرهاست و یکی دیگه ظرفیت پک باتری خودرو برقی هستش. البته شما وقتی جایی میشنوین که زمان شارژ فلان خودرو 40 دقیقه هستش، این عدد برای شارژ 0 تا 100 درصد هستش. ولی اکثر اوقات که شارژ خودروتون صفر نیست و یا حتی معمولا قصد اینکه بخوایین تا 100 درصد شارژ کنید رو ندارید. مثل زمانهایی که میخوایین یه خودروی بنزینی رو سوخت گیری کنید؛ مطمئنا بارها اتفاق افتاده براتون که درجه باک بنزین خودروتون روی نصف بوده یا روی یک چهارم بوده باز رفته بنزین زدین، یا حتی چراغ باک بنزینتون روشن شده و رفتین جایگاه بنزین بزنین اما باک رو پر نکردین و مثلا 20 لیتر فقط بنزین زدین. همه این حالتها توی خودروهای برقی هم هستش که مثلا نباید بزارید درصد باتری صفر بشه و حتی میتونید توی درصدهای مختلف شارژ رو تموم کنید و حتما لازم نیست 100 درصد کنید.